Goodwillambassadør H.K.H Kronprins Haakon

 alt text for image

Kronprins Haakon er goodwillambassadør for UNDP. I maj 2011 undertegnet Kronprins Haakon og UNDPs leder Helen Clark en avtale om å forlenge Kronprinsens goodwillambassadørskap for to nye år. Dette innebærer at Kronprinsen vil arbeide med å synliggjøre utviklingsbehovene for fattige, marginaliserte og sårbare grupper i verden.
 
- Kronprins Haakon har gitt sjenerøst av sin tid, sier Helen Clarke, leder i UNDP.  – Han har selv sett hvordan organisasjonen arbeider i utviklingsland, og har vært dyktig til å rette søkelyset mot saker som er viktige for den delen av verdens befolkning som lever i dyp fattigdom. Det er viktig at disse gruppene støttes slik at de kan bedre sin livssituasjon.

Gjennom sitt UNDP-engasjement har Kronprinsen siden 2003 besøkt prosjekter i Botswana, Burundi, Kambodsja, Guatemala, Mongolia og Tanzania. Han har vært med på å øke bevisstheten rundt FNs tusenårsmål – åtte internasjonale mål som tar sikte på å bekjempe ekstrem fattigdom innen 2015.

– Jeg fortsetter innsatsen som goodwillambassadør fordi vi alle har den samme retten til å utvikle vårt potensial som mennesker. Når barna våre en dag spør oss om hva vårt bidrag til verden har vært, håper jeg å kunne si at vi var generasjonen som utryddet ekstrem fattigdom, sier Kronprins Haakon.

Kronprins Haakon er født 20. juli 1973 og utdannet ved London School of Economics and Political Science og Universitet i California (Berkeley). Han er en av ni globale Goodwill Ambassadører for UNDP. De andre ambassadørene er Antonio Banderas, Didier Drogba, Iker Casillas, Maria Sharapova, Misako Konno, Marta Vieira da Silva, Ronaldo og Zinedine Zidane.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt