SubscribeSubscribe
Nyheter
 • Middelklassen i Øst-Europa og Sentral-Asia er tredoblet siden 2001 16. feb. 2016

  Middelklassen i land i Øst-Europa og Sentral-Asia har vokst fra rundt 33 millioner mennesker i 2001 til 90 millioner i 2013, viser en ny studie fra UNDP.

 • Akutt behov for 26 millioner kroner til valg i den Sentralafrikanske republikk 12. feb. 2016

  Folket i den Sentralafrikanske republikk forbereder seg på å avgi stemme ved valget 14. februar, men FN peker på at det mangler 26 millioner kroner for å gjennomføre den andre runden i presidentvalget og to runder med parlamentsvalg.

 • Håndtering av avfall i flyktningleirene 11. feb. 2016
 • Ny rapport til Verdens humanitære toppmøte lansert i dag 9. feb. 2016

  9. februar, 2016--FNs generalsekretærs rapport til Verdens humanitære toppmøte ble lansert i New York i dag. Rapporten, som har tittelen One Humanity: Shared Responsibility, beskriver generalsekretærens visjon og agenda for toppmøtet som holdes i Istanbul 23-24 mai.

 • UNDP står klare til å kjempe mot Zika-viruset 8. feb. 2016

  UNDP er klare til å bli med i en WHO-ledet, internasjonal respons mot utbruddet av mikrocefali og andre alvorlige nevrologiske lidelser. Mye tyder på at det finnes en sterk kobling mellom disse lidelsene og det myggbårne Zika-viruset.

 • De unge bygger fred i Colombia 5. feb. 2016

  Hvorfor har unge mennesker grepet muligheten til å lede og delta i arbeidet for å bygge fred i Colombia? Er det fordi colombianerne ikke har opplevd en eneste dag med fred de siste seksti årene? I fjor, på en festival for fred i provinsen Norte de Santander, fortalte en ung kvinne meg at «dette er en unik mulighet til å lære å kjenne et land jeg egentlig aldri har kjent, et land der ingen dør på grunn av krig.»

 • Sterk støtte for å bygge motstandskraft på giverlandskonferansen for Syria 5. feb. 2016

  Etter giverlandskonferansen for Syria og nabolandene som fant sted i London i går, ønsker FNs utviklingsprogram (UNDP) løftene om respons til Syria-krisen velkommen. Det ble gitt løfter om støtte på mer enn 85 milliarder kroner til livreddende tiltak, samt styrking av sysselsetting, utdanning, helsetilbud og andre tjenester for de som er rammet av Syria-krisen.

 • Helen Clark: Uttalelse på London-konferansen for Syria og nabolandene 4. feb. 2016

  Den langvarige krisen i Syria utfordrer oss alle til å finne den mest effektive måten å møte behovene til de mange millionene av mennesker som er rammet av konflikten.

 • En oppskrift på bærekraftig utvikling 4. feb. 2016

  Mat har alltid vært en viktig del av livene våre: maten i våre foreldres restaurant, der vi vokste opp, mat som et element av kreativitet, følelser, dialog og oppdagelser i jobben vår. Mat er en viktig del av vårt hjerte og vår sjel.

 • Mobilisering for Syria og nabolandene – Giverlandskonferanse i London 3. feb. 2016

  Torsdag 4. februar holdes en giverkonferanse for Syria i London. Konferansen har som mål å samle inn mer enn 66 milliarder kroner til FNs innsats i Syria og nabolandene. Kuwait, Norge, Tyskland og Storbritannia organiserer konferansen sammen med FN.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt