SubscribeSubscribe
Nyheter
 • Praktikantstilling hos UNDPs nordiske kontor i Oslo 24. nov. 2015

  UNDP søker en praktikant som kan ta del i kontorets kommunikasjonsarbeid.

 • Det grønne klimafondet støtter UNDP-prosjekter på Maldivene og i Malawi 20. nov. 2015

  UNDP mottok denne måneden støtte fra Det grønne klimafondet til to viktige prosjekter for klimatilpasning på Maldivene og i Malawi. Støtten er på tilsammen 311 millioner kroner.

 • Letter byrden for Europas flyktningkrise 13. nov. 2015

  Den 2. november ble en ny lastebil verdt 175 000 kroner donert til kommunen Gevgelija i Makedonia. Dette er første steg i FNs utviklingsprograms (UNDP) innsats for å hjelpe lokalsamfunnene med å takle flyktningkrisen. Hittil i år har rundt 600 000 mennesker flyktet gjennom Makedonia.

 • FNs generalsekretær advarer mot foreslåtte bistandskutt 12. nov. 2015

  Verden står overfor den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig. Generalsekretæren oppfordrer det internasjonale samfunnet til å møte denne enorme utfordringen uten å redusere forpliktelser til livsviktig og nødvendig offisiell utviklingsbistand.

 • Hvorfor bistand spiller en rolle 11. nov. 2015

  Akkurat nå diskuteres bistandsbudsjetter i de nordiske parlamentene, og i flere av landene står FNs utviklingsprogram (UNDP) overfor nedskjæringer. Et drastisk kutt i UNDPs ressurser vil få uunngåelige konsekvenser for organisasjonens eget arbeid for utvikling, men også for hele FN-systemet – og dermed for verdens fattige.

 • Engasjement for fred i Chittagong Hill Tracts i Bangladesh 4. nov. 2015

  Når Nigar Sultana går opp til det lokale samfunnshuset utstråler hun besluttsomhet og fokus. Gjennom et nettverk for ”tillitsskapere”, The Local Trust-Builder Network, har hun nettopp fått høre om et nylig utbrudd av vold og hærverk, som har ødelagt boliger og fordrevet beoberne.

 • Resilience Development Forum 4. nov. 2015

  Den 8. og 9. november arrangeres Resilience Development Forum i Amman, Jordan. FNs utviklingsprogram (UNDP) organiserer konferansen, som setter fokus på motstandyktighet i respons til Syria-krisen.

 • Klimajogget med Pole to Paris 28. okt. 2015

  Rundt 60 barn, unge og voksne møtte lørdag opp i Frognerparken i Oslo for å jogge for klimaet. Arrangementet var en del av det UNDP-støttede initiativet Pole to Paris, hvor to unge klimaforskere foretar en episk reise for å skape oppmerksomhet om klimaendringene og klimatoppmøtet i Paris.

 • Feiring og debatt på FN-dagen: Gjennomføring av bærekraftsmålene 27. okt. 2015

  FN-organisasjonene i Norge inviterte fredag til feiring av FNs 70-års jubileum og debatt på FN-dagen. Temaet for dagen var FNs nye bærekraftsmål og hvordan disse kan gjennomføres – både internasjonalt og nasjonalt.

 • FN 70 år: Et sterkt FN for en bedre verden 24. okt. 2015

  Lørdag 24. oktober feirer vi FN-dagen og markerer FNs 70-års jubileum. Over hele verden vil rundt 200 landemerker lyssettes med FN-blått, som en del av den globale markeringen av dagen.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt