SubscribeSubscribe
Nyheter
 • Engasjement for fred i Chittagong Hill Tracts i Bangladesh 4. nov. 2015

  Når Nigar Sultana går opp til det lokale samfunnshuset utstråler hun besluttsomhet og fokus. Gjennom et nettverk for ”tillitsskapere”, The Local Trust-Builder Network, har hun nettopp fått høre om et nylig utbrudd av vold og hærverk, som har ødelagt boliger og fordrevet beoberne.

 • Resilience Development Forum 4. nov. 2015

  Den 8. og 9. november arrangeres Resilience Development Forum i Amman, Jordan. FNs utviklingsprogram (UNDP) organiserer konferansen, som setter fokus på motstandyktighet i respons til Syria-krisen.

 • Klimajogget med Pole to Paris 28. okt. 2015

  Rundt 60 barn, unge og voksne møtte lørdag opp i Frognerparken i Oslo for å jogge for klimaet. Arrangementet var en del av det UNDP-støttede initiativet Pole to Paris, hvor to unge klimaforskere foretar en episk reise for å skape oppmerksomhet om klimaendringene og klimatoppmøtet i Paris.

 • Feiring og debatt på FN-dagen: Gjennomføring av bærekraftsmålene 27. okt. 2015

  FN-organisasjonene i Norge inviterte fredag til feiring av FNs 70-års jubileum og debatt på FN-dagen. Temaet for dagen var FNs nye bærekraftsmål og hvordan disse kan gjennomføres – både internasjonalt og nasjonalt.

 • FN 70 år: Et sterkt FN for en bedre verden 24. okt. 2015

  Lørdag 24. oktober feirer vi FN-dagen og markerer FNs 70-års jubileum. Over hele verden vil rundt 200 landemerker lyssettes med FN-blått, som en del av den globale markeringen av dagen.

 • Å bygge motstandskraft: Respons til Syria-krisen 19. okt. 2015

  Syria-krisen er den største politiske, humanitære og utviklingsmessige utfordringen i vår tid. Krisen har medført enorme tap, omfattende ødeleggelser, tvunget mennesker på flukt, tilbakestilt utviklingsfremskritt og truer utsiktene til generasjoner i Syria og nabolandene. Krisen har også utfordret det internasjonale samfunnet til å tenke – og reagere – på ulike måter i vår felles respons til krisen.

 • Helen Clark på dagen for avskaffelse av fattigdom: Et utfordrende, men mulig mål 16. okt. 2015

  For noen uker siden vedtok verdens ledere de 17 bærekraftsmålene, som setter en ny, modig utviklingsagenda for de neste 15 årene. Kjernen i agendaen er forpliktelsen til «å utrydde fattigdom over alt, i alle former og dimensjoner, innen 2030». Med dette målet er menneskehetens langvarige ambisjon om å gjøres slutt på fattigdom og sult innenfor rekkevidde. Vi kan bli den første generasjonen som lykkesmed å utrydde fattigdom.

 • Mens elvene tørker ut, bygger Swaziland demninger for å høste vann 15. okt. 2015

  De siste 100 årene har Lugulo-elven støttet familier og landbrukssamfunn, som lever langs elvens bredder i Swaziland.

 • Nepal: Mobilapp revolusjonerer gjenoppbyggingen 13. okt. 2015

  I april 2015 ble Nepal rammet av det verste jordskjelvet på over 80 år. Over 9000 mennesker omkom og ytterligere 23 000 mennesker ble skadet. Mer enn 600 000 bygninger ble ødelagt og totalt beregnes det at 8 millioner mennesker ble berørt av katastrofen.

 • Ny rapport om globalt utviklingssamarbeid og tusenårsmålene 8. okt. 2015

  Den 18. september ble en ny rapport om det globale samarbeidet for utvikling og tusenårsmålene lansert. Rapporten «MDG Gap Task Force Report 2015» tar for seg de fem hovedområdene for det globale samarbeidet for utvikling, det vil si offisiell utviklingsbistand (ODA), markedstilgang (handel), bærekraftig gjeld, tilgang til rimelige og livsnødvendige medisiner, og tilgang til ny teknologi.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt