Nyheter
  • Håndtering av avfall i flyktningleirene11. feb. 2016

  • Ny rapport til Verdens humanitære toppmøte lansert i dag9. feb. 20169. februar, 2016--FNs generalsekretærs rapport til Verdens humanitære toppmøte ble lansert i New York i dag. Rapporten, som har tittelen One Humanity: Shared Responsibility, beskriver generalsekretærens visjon og agenda for toppmøtet som holdes i Istanbul 23-24 mai.

  • UNDP står klare til å kjempe mot Zika-viruset8. feb. 2016UNDP er klare til å bli med i en WHO-ledet, internasjonal respons mot utbruddet av mikrocefali og andre alvorlige nevrologiske lidelser. Mye tyder på at det finnes en sterk kobling mellom disse lidelsene og det myggbårne Zika-viruset.

  • Sterk støtte for å bygge motstandskraft på giverlandskonferansen for Syria5. feb. 2016Etter giverlandskonferansen for Syria og nabolandene som fant sted i London i går, ønsker FNs utviklingsprogram (UNDP) løftene om respons til Syria-krisen velkommen. Det ble gitt løfter om støtte på mer enn 85 milliarder kroner til livreddende tiltak, samt styrking av sysselsetting, utdanning, helsetilbud og andre tjenester for de som er rammet av Syria-krisen.

  • De unge bygger fred i Colombia5. feb. 2016Hvorfor har unge mennesker grepet muligheten til å lede og delta i arbeidet for å bygge fred i Colombia? Er det fordi colombianerne ikke har opplevd en eneste dag med fred de siste seksti årene? I fjor, på en festival for fred i provinsen Norte de Santander, fortalte en ung kvinne meg at «dette er en unik mulighet til å lære å kjenne et land jeg egentlig aldri har kjent, et land der ingen dør på grunn av krig.»

  • Helen Clark: Uttalelse på London-konferansen for Syria og nabolandene4. feb. 2016Den langvarige krisen i Syria utfordrer oss alle til å finne den mest effektive måten å møte behovene til de mange millionene av mennesker som er rammet av konflikten.

  • En oppskrift på bærekraftig utvikling4. feb. 2016Mat har alltid vært en viktig del av livene våre: maten i våre foreldres restaurant, der vi vokste opp, mat som et element av kreativitet, følelser, dialog og oppdagelser i jobben vår. Mat er en viktig del av vårt hjerte og vår sjel.

  • Mobilisering for Syria og nabolandene – Giverlandskonferanse i London3. feb. 2016Torsdag 4. februar holdes en giverkonferanse for Syria i London. Konferansen har som mål å samle inn mer enn 66 milliarder kroner til FNs innsats i Syria og nabolandene. Kuwait, Norge, Tyskland og Storbritannia organiserer konferansen sammen med FN.

  • Sannhetskommisjonens rapport: forlanger ansvarliggjøring menneskerettighetsbrudd i Timor-Leste.2. feb. 2016Mandag 25. januar deltok UNDPs goodwill-ambassadør HKH Kronprins Haakon sammen med Nobels fredsprisvinnere José Ramos-Horta og biskop Carlos Filipe Ximenes Belo, biskop Gunnar Stålsett og UNDP-representant Knut Østby på lanseringen av Chega! på Nobels fredssenter i Oslo.

  • UNDP oppnår klimanøytralitet i sin globale virksomhet19. jan. 2016-UNDP har forpliktet seg til å minimere miljøkonsekvensene av egen virksomhet og å oppnå klimanøytralitet, sier UNDP-leder, Helen Clark. -Ved å demonstrere at vi driver vår virksomhet på en ressurseffektiv, bærekraftig og ansvarlig måte, styrker UNDP sin globale posisjon som en sterk og pålitelig partner.

Kontakt UNDP i Norge
Henvendelser fra media Tlf: 94 15 60 28
trygve.olfarnes@undp.org