SubscribeSubscribe
Artikler
 • De unge bygger fred i Colombia 5. feb. 2016

  Hvorfor har unge mennesker grepet muligheten til å lede og delta i arbeidet for å bygge fred i Colombia? Er det fordi colombianerne ikke har opplevd en eneste dag med fred de siste seksti årene? I fjor, på en festival for fred i provinsen Norte de Santander, fortalte en ung kvinne meg at «dette er en unik mulighet til å lære å kjenne et land jeg egentlig aldri har kjent, et land der ingen dør på grunn av krig.»

 • Helen Clark: Uttalelse på London-konferansen for Syria og nabolandene 4. feb. 2016

  Den langvarige krisen i Syria utfordrer oss alle til å finne den mest effektive måten å møte behovene til de mange millionene av mennesker som er rammet av konflikten.

 • En oppskrift på bærekraftig utvikling 4. feb. 2016

  Mat har alltid vært en viktig del av livene våre: maten i våre foreldres restaurant, der vi vokste opp, mat som et element av kreativitet, følelser, dialog og oppdagelser i jobben vår. Mat er en viktig del av vårt hjerte og vår sjel.

 • Mobilisering for Syria og nabolandene – Giverlandskonferanse i London 3. feb. 2016

  Torsdag 4. februar holdes en giverkonferanse for Syria i London. Konferansen har som mål å samle inn mer enn 66 milliarder kroner til FNs innsats i Syria og nabolandene. Kuwait, Norge, Tyskland og Storbritannia organiserer konferansen sammen med FN.

 • Sannhetskommisjonens rapport: forlanger ansvarliggjøring menneskerettighetsbrudd i Timor-Leste. 2. feb. 2016

  Mandag 25. januar deltok UNDPs goodwill-ambassadør HKH Kronprins Haakon sammen med Nobels fredsprisvinnere José Ramos-Horta og biskop Carlos Filipe Ximenes Belo, biskop Gunnar Stålsett og UNDP-representant Knut Østby på lanseringen av Chega! på Nobels fredssenter i Oslo.

 • UNDP oppnår klimanøytralitet i sin globale virksomhet 19. jan. 2016

  -UNDP har forpliktet seg til å minimere miljøkonsekvensene av egen virksomhet og å oppnå klimanøytralitet, sier UNDP-leder, Helen Clark. -Ved å demonstrere at vi driver vår virksomhet på en ressurseffektiv, bærekraftig og ansvarlig måte, styrker UNDP sin globale posisjon som en sterk og pålitelig partner.

 • FN-organisasjoner advarer om den økende humanitære krisen i Syria og nabolandene: Behov for 70 milliarder kroner i 2016 15. jan. 2016

  Krigen i Syria går inn i sitt sjette år uten noen løsning i sikte. FNs humanitære- og utviklingsorganisasjoner appellerer derfor til sine medlemsland om 70 milliarder kroner i nye midler for 2016. Disse midlene skal skaffe livsviktig hjelp til 22,5 millioner mennesker i Syria og nabolandene.

 • Haiti: Fra gjenoppbygging til bærekraftig utvikling 14. jan. 2016

  12. januar 2010 ble Haiti rammet av et katastrofalt jordskjelv med 7.0 i styrke. Over 200,000 mennesker omkom, 1,5 millioner måtte forlate hjemmene sine og over 300,000 bygninger ble ødelagt.

 • Ministermøte markerer starten på UNDPs 50-årsjubileum 5. jan. 2016

  Tidlig i 1966 kom FNs ledere med ansvar for fattigdomsbekjempelse sammen for å danne UNDP. På den tiden levde nesten en tredjedel av verdens befolkning i ekstrem fattigdom. I dag, et halvt århundre senere, har framtidsutsiktene for mennesker i utviklingsland forbedret seg kraftig. I 50 har vi jobbet sammen med regjeringer, sivilsamfunn og privat sektor for å styrke enkeltmennesker og bygge motstandsdyktige nasjoner.

 • Et tilbakeblikk på 2015 4. jan. 2016

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt