SubscribeSubscribe
Artikler
 • Sterk støtte for å bygge motstandskraft på giverlandskonferansen for Syria 5. feb. 2016

  Etter giverlandskonferansen for Syria og nabolandene som fant sted i London i går, ønsker FNs utviklingsprogram (UNDP) løftene om respons til Syria-krisen velkommen. Det ble gitt løfter om støtte på mer enn 85 milliarder kroner til livreddende tiltak, samt styrking av sysselsetting, utdanning, helsetilbud og andre tjenester for de som er rammet av Syria-krisen.

 • Helen Clark: Uttalelse på London-konferansen for Syria og nabolandene 4. feb. 2016

  Den langvarige krisen i Syria utfordrer oss alle til å finne den mest effektive måten å møte behovene til de mange millionene av mennesker som er rammet av konflikten.

 • En oppskrift på bærekraftig utvikling 4. feb. 2016

  Mat har alltid vært en viktig del av livene våre: maten i våre foreldres restaurant, der vi vokste opp, mat som et element av kreativitet, følelser, dialog og oppdagelser i jobben vår. Mat er en viktig del av vårt hjerte og vår sjel.

 • Mobilisering for Syria og nabolandene – Giverlandskonferanse i London 3. feb. 2016

  Torsdag 4. februar holdes en giverkonferanse for Syria i London. Konferansen har som mål å samle inn mer enn 66 milliarder kroner til FNs innsats i Syria og nabolandene. Kuwait, Norge, Tyskland og Storbritannia organiserer konferansen sammen med FN.

 • Sannhetskommisjonens rapport: forlanger ansvarliggjøring menneskerettighetsbrudd i Timor-Leste. 2. feb. 2016

  Mandag 25. januar deltok UNDPs goodwill-ambassadør HKH Kronprins Haakon sammen med Nobels fredsprisvinnere José Ramos-Horta og biskop Carlos Filipe Ximenes Belo, biskop Gunnar Stålsett og UNDP-representant Knut Østby på lanseringen av Chega! på Nobels fredssenter i Oslo.

 • UNDP oppnår klimanøytralitet i sin globale virksomhet 19. jan. 2016

  -UNDP har forpliktet seg til å minimere miljøkonsekvensene av egen virksomhet og å oppnå klimanøytralitet, sier UNDP-leder, Helen Clark. -Ved å demonstrere at vi driver vår virksomhet på en ressurseffektiv, bærekraftig og ansvarlig måte, styrker UNDP sin globale posisjon som en sterk og pålitelig partner.

 • FN-organisasjoner advarer om den økende humanitære krisen i Syria og nabolandene: Behov for 70 milliarder kroner i 2016 15. jan. 2016

  Krigen i Syria går inn i sitt sjette år uten noen løsning i sikte. FNs humanitære- og utviklingsorganisasjoner appellerer derfor til sine medlemsland om 70 milliarder kroner i nye midler for 2016. Disse midlene skal skaffe livsviktig hjelp til 22,5 millioner mennesker i Syria og nabolandene.

 • Haiti: Fra gjenoppbygging til bærekraftig utvikling 14. jan. 2016

  12. januar 2010 ble Haiti rammet av et katastrofalt jordskjelv med 7.0 i styrke. Over 200,000 mennesker omkom, 1,5 millioner måtte forlate hjemmene sine og over 300,000 bygninger ble ødelagt.

 • Ministermøte markerer starten på UNDPs 50-årsjubileum 5. jan. 2016

  Tidlig i 1966 kom FNs ledere med ansvar for fattigdomsbekjempelse sammen for å danne UNDP. På den tiden levde nesten en tredjedel av verdens befolkning i ekstrem fattigdom. I dag, et halvt århundre senere, har framtidsutsiktene for mennesker i utviklingsland forbedret seg kraftig. I 50 har vi jobbet sammen med regjeringer, sivilsamfunn og privat sektor for å styrke enkeltmennesker og bygge motstandsdyktige nasjoner.

 • Et tilbakeblikk på 2015 4. jan. 2016

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt