SubscribeSubscribe
Artikler
 • Klimaavtalen i Paris: En enestående mulighet til å beskytte kloden vår 21. des. 2015

  Etter to uker med intensive forhandlinger, vedtok de 195 partene under FNs klimakonvensjon en ny klimaavtale i Paris.

 • Human Development Report 2015: Arbeid fører ikke automatisk til menneskelig utvikling 15. des. 2015

  Jens Wandel, assisterende generalsekretær i FN og direktør for UNDPs Bureau for Management Services, presenterte mandag årets "Human Development Report 2015: Work for Human Development" på Litteraturhuset i Oslo. Rapporten fokuserer på hvordan arbeid kan bidra til menneskelig utvikling.

 • Nytt initiativ mot voldelig ekstremisme i Afrika 3. des. 2015

  Den 23. november lanserte FNs utviklingsprograms (UNDP) regionale byrå for Afrika et initiativ for å hjelpe afrikanske land med å forhindre og svare på voldelig ekstremisme, gjennom fokus på utviklingrettede tiltak.

 • Klimafordrevne i Dhaka - en by på randen av sammenbrudd 27. nov. 2015

  Flere tusen internt fordrevne har kommet til Dhaka i Bangladesh på grunn av økende flomfare, mer tørke og flere sykloner. Byen har vokst langt utover sin egen bæreevne, og er i ferd med å bryte sammen.

 • Praktikantstilling hos UNDPs nordiske kontor i Oslo 24. nov. 2015

  UNDP søker en praktikant som kan ta del i kontorets kommunikasjonsarbeid.

 • Det grønne klimafondet støtter UNDP-prosjekter på Maldivene og i Malawi 20. nov. 2015

  UNDP mottok denne måneden støtte fra Det grønne klimafondet til to viktige prosjekter for klimatilpasning på Maldivene og i Malawi. Støtten er på tilsammen 311 millioner kroner.

 • Letter byrden for Europas flyktningkrise 13. nov. 2015

  Den 2. november ble en ny lastebil verdt 175 000 kroner donert til kommunen Gevgelija i Makedonia. Dette er første steg i FNs utviklingsprograms (UNDP) innsats for å hjelpe lokalsamfunnene med å takle flyktningkrisen. Hittil i år har rundt 600 000 mennesker flyktet gjennom Makedonia.

 • FNs generalsekretær advarer mot foreslåtte bistandskutt 12. nov. 2015

  Verden står overfor den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig. Generalsekretæren oppfordrer det internasjonale samfunnet til å møte denne enorme utfordringen uten å redusere forpliktelser til livsviktig og nødvendig offisiell utviklingsbistand.

 • Hvorfor bistand spiller en rolle 11. nov. 2015

  Akkurat nå diskuteres bistandsbudsjetter i de nordiske parlamentene, og i flere av landene står FNs utviklingsprogram (UNDP) overfor nedskjæringer. Et drastisk kutt i UNDPs ressurser vil få uunngåelige konsekvenser for organisasjonens eget arbeid for utvikling, men også for hele FN-systemet – og dermed for verdens fattige.

 • Engasjement for fred i Chittagong Hill Tracts i Bangladesh 4. nov. 2015

  Når Nigar Sultana går opp til det lokale samfunnshuset utstråler hun besluttsomhet og fokus. Gjennom et nettverk for ”tillitsskapere”, The Local Trust-Builder Network, har hun nettopp fått høre om et nylig utbrudd av vold og hærverk, som har ødelagt boliger og fordrevet beoberne.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt