UNDP støtter Pole to Paris - en episk reise mot COP21

29.jul.2015

(Fra venstre) Oria Jamar de Bolsée (EU- og Indonesia-koordinator Pole to Paris), Beate Trankmann (leder UNDP Indonesia), Daniel Price (direktør Pole to Paris), Toto Sugito (leder Bike to Work Indonesia) og Erlend Moster Knudsen (visedirektør Pole to Paris) under et fellesarrangement i Jakarta, Indonesia. Foto: UNDP Indonesia.

I desember i år møtes representanter fra 195 land i Paris for forhandle fram en ny, bindende klimaavtale. Dette FN-toppmøtet blir beskrevet som det viktigste i historien, og i den anledning har to unge klimaforskere satt seg fore å skape oppmerksomhet om klimaendringene på en helt spesiell måte. Gjennom initiativet Pole to Paris vil Dan og Erlend på hver sin måte foreta en episk reise til COP21 i Paris: Dan syklende 17.000 kilometer fra Brisbane, og Erlend løpende 3000 kilometer fra Tromsø.

Erlend Moster Knutsen har en doktorgrad i klimadynamikk, med fokus på arktisk sjøis. Med seg på ferden mot Paris vil han ha med seg et flagg fra Arktis, mens Dan vil ha med seg tilsvarende fra Antarktis. «Det er i disse områdene klimaendringene foregår raskest», forteller Erlend.   

Han kan også fortelle at de som forskere føler et spesielt ansvar for å kommunisere konsekvensene av klimaendringene. Håpet er skape en toveiskommunikasjon, der enkeltmennesker, samtidig som de lærer om klimaendringene, bidrar med egne historier og erfaringer.  «Vi ønsker å skape et engasjement – en grønn bølge. Det er lettere å skape engasjement når man løper, lettere å komme i kontakt med folk. Forhåpentligvis vil det bli en slags Forrest Gump-effekt, der folk blir med og løper», sier Erlend.

FNs utviklingsprogram er stolt partner av Pole to Paris, og bidrar på flere måter. Erlend har selv vært i Indonesia for å skape blest om initiativet. Her møtte han ministere og holdt også en rekke skolepresentasjoner. «UNDP gjør en veldig viktig jobb og gir håp til mange over hele verden. For Pole to Paris er UNDP en unik partner, hvor vi sammen jobber mot et felles mål om et bærekraftig samfunn. Vi ønsker derfor å vise fram det viktige arbeidet som UNDP gjør», avslutter Erlend.

Erlend starter ferden fra Polaria i Tromsø mandag 3. august

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt