World Water Week i Stockholm – Vann for utvikling

25.aug.2015

Denne uken arrangeres World Water Week i Stockholm med temaet «Vann for utvikling». Her møtes vanneksperter, innovative bedriftsledere og representanter fra over 120 land, for å utvikle nye idéer og finne løsninger på dagens globale vannrelaterte utfordringer. Det er i år 25. gang uken arrangeres og prisen Stockholm Water Prize deles ut. Sveriges statsminister, Stefan Löfven, sa i sin åpningstale: “Når det internasjonale samfunnet nå skaper en ny agenda for bærekraftig utvikling, må forvaltning og fordeling av vann være helt sentralt. Ikke bare som et separat mål, men som en essensiell pådriver for utvikling og helse.»

Vann spiller en grunnleggende rolle for utvikling, og trygt drikkevann er både en betingelse for og et resultat av bærekraftig utvikling. I dag lever 1.8 milliarder mennesker uten tilgang til rent drikkevann. UNDP er en av hovedsamarbeidspartnerne for World Water Week, som arrangeres av Stockholm International Water Institute (SIWI). I tillegg til å delta på arrangementet, bidrar UNDP med ekspertise og finansiell støtte.

Et av FNs 17 nye bærekraftsmål er å sikre bærekraftig forvaltning og tilgang til vann og sanitæranlegg for alle. Bærekraftsmålene vil bli formelt vedtatt under Sustainable Development Summit, som skal holdes i New York fra 25. til 27. september. 


For mer informasjon

Trygve Ølfarnes 
Deputy Director 
trygve.olfarnes@undp.org
+47 94156028

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt