Klimajogget med Pole to Paris

28.okt.2015

Foto: Runar Gilberg, Kondis

24.10.2015: Rundt 60 barn, unge og voksne møtte lørdag opp i Frognerparken i Oslo for å jogge for klimaet. Arrangementet var en del av det UNDP-støttede initiativet Pole to Paris, hvor to unge klimaforskere foretar en episk reise for å skape oppmerksomhet om klimaendringene og klimatoppmøtet i Paris.

En av de to klimaforskerne er norske Erlend Moster Knudsen, som er i ferd med å løpe 3000 kilometer fra Tromsø til Paris. Det var Erlend som var initativtakeren bak arrangementet og som ledet klimajoggerne gjennom den 3,3 kilometer lange løypen i Frognerparken. Før løpet fikk publikum høre om Erlends erfaringer så langt, og viktigheten av en ambisiøs klimaavtale i Paris. De oppmøtte fikk også med seg appeller fra klimaengasjerte talere fra Natur og Ungdom, Spire, Changemaker og Miljøpartiet de Grønne (alle de største politiske partiene var invitert).

Se video med flere bilder fra arrangementet her:

 

   Klimaforskeren Dan er den andre delen av Pole to Paris. Han sykler fra New Zealand til Paris.

I Paris møter Erlend den andre delen av Pole to Paris - britiske Daniel Price, som sykler de 17.000 kilometerene fra Brisbane til klimatoppmøtet. På sin vei mot Paris har Erlend og Daniel arrangert store og små aktiviteter i mange forskjellige land for å skape oppmerksomhet om klimasaken. De er også aktive på sosiale medier, og du kan følge den episke reisen på Twitter og Facebook.

I desember i år møtes representanter fra 195 land i Paris for forhandle fram en ny, bindende klimaavtale. Klimakonferansen COP21 skal sikre en mer bærekraftig fremtid for planeten vår og jordens befolkning. FN-toppmøtet blir beskrevet som det viktigste i historien, og i den anledning har de to unge klimaforskerne satt seg fore å skape oppmerksomhet om klimaendringene på en helt spesiell måte. Formålet med Pole to Paris er å få folk til å engasjere seg i COP21, og å gi folk mulighet til å komme til orde så verdens politikere hører hva vanlige mennesker menner om klimaendringene. Pole to Paris er partipolitisk uavhengig og jobber for en mer bærekraftig framtid for alle, uavhengig av bakgrunn og tilhørighet.

Les mer om Pole to Paris på www.poletoparis.com

For mer informasjon

Trygve Ølfarnes 
Deputy Director 
trygve.olfarnes@undp.org
+47 94156028

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt