UNDP 50 år: En investering i FNs nøkkelrolle innen utviklingsarbeid

26.feb.2016

Tegegnework Gettu, UNDP Associate Administrator, Mogens Lykketoft, President of the General Assembly, Helen Clark, Administrator of the UNDP. Foto: Freya Morales.

New York –  Når vi nå markerer 50 år ved frontlinjen av internasjonal utvikling, bør UNDP ses på som en investering i FNs viktige arbeid med å skape en verden uten fattigdom og ulikhet, sa UNDP-sjef Helen Clark.    

“Ledere sier ofte at UNDP er FNs ansikt utad i dere hjemland“, sa Clark under avslutningen av ministermøtet som ble avholdt i New York i anledning 50-jubileet. “Vi respekteres for vår ekspertise, vår politiske nøytralitet, og for at vi alltid støtter nasjonalt eierskap“, la hun til.

Representanter fra mer enn 120 land, inkludert presidenter, statsministere og ministere, møttes i FNs generalforsamling for å stake ut kursen for framtidig global utvikling. På møtet ble det blant annet diskutert hvordan man kan omsette den nye utviklingsagendaen fra ambisiøse forpliktelser til konkret handling. Representantene delte også sine visjoner for de nye Bærekraftsmålene.

Diskusjonene under minstermøtet, mener Helen Clark: “viser tydelig at det finnes en samlet forståelse for videre utviklingssamarbeid, og for UNDPs rolle som en pålitelig og strategisk partner".

"At så mange regjeringsledere og ministere har kommet til New York for å markere denne viktige milepælen for UNDP vil bli stående som et testament over 50 år med samarbeid", sa hun.

"I 50 år har UNDP arbeidet ved frontlinjen av internasjonal utvikling, promotert forandring, og jobbet for å gi land de ressurser, kunnskaper og erfaringer som de trenger for å hjelpe sine innbyggere med å skape bedre liv. Verden har forandret seg mye over de siste 50 årene, og UNDP har forandret seg i takt med den".

 

For mer informasjon

Trygve Ølfarnes 
Deputy Director 
trygve.olfarnes@undp.org
+47 94156028

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt