UNDP har utnevnt den anerkjente skuespilleren Michelle Yeoh til goodwill-ambassadør

18.mar.2016

Michelle Yeoh og UNDP-sjef Helen Clark. Foto: Dylan Lowthian / UNDP.

Stjernen fra Crouching Tiger, Hidden Dragon slutter seg til UNDP for å bekjempe fattigdom og mobilisere til handling rundt de nye bærekraftsmålene 

New York, 15. mars 2016 – UNDP har utnevnt den prisbelønte action-skuespilleren Michelle Yeoh til Goodwill ambassadør. Yeoh, som er født i Malaysia, vil fokusere på å skape bevissthet og mobilisere støtte for bærekraftsmålene.

«Jeg ønsker å stille opp for alle de som er eksludert, enten det kommer av at de er født inn i fattigdom, født som kvinne eller i et katastroferammet område» sa Yeoh på en pressekonferanse ved UNDPs hovedkvarter i New York. «Som Goodwill ambassadør for UNDP vil jeg gjøre alt jeg kan for å hjelpe mennesker å bryte barrierer og gi dem en sjanse til et bedre liv, i en tryggere verden, på en friskere planet»


Etter å ha sett konsekvensene av jordskjelvet som rystet Nepal mens hun var på besøk i landet i april i fjor, vil Yeoh bruke sin innflytelse som skuespiller til å rette søkelyset mot innsats for gjenoppbygging etter katastrofen i Nepal og andre områder. Hun vil også engasjere seg i temaer hun lenge har hatt stor interesse for, spesielt globale utviklingsspørsmål, likestilling og utrydding av fattigdom.


«Vi er virkelig glade for å ønske en så energisk og lidenskapelig person som Michelle Yeoh velkommen til vår globale UNDP-familie» sa UNDP-sjef Helen Clark. «Dette er et meget viktig år for utvikling og for UNDP der vi utfordrer oss selv og resten av verden til å gjennomføre de nye bærekraftsmålene. Vi trenger sterke samarbeidspartnere som Michelle til å samarbeide med oss for å realisere vår felles visjon om en bedre fremtid for alle».


Yeoh er internasjonalt anerkjent for sine roller i James Bond-filmen Tomorrow Never Dies, Ang Lee’s prisvinnende Crouching Tiger, Hidden Dragon og den nylig utgitte oppfølgeren, men er også like kjent for sin innsats som aktivist og filantrop. Hun har tidligere vært global ambassadør for «Live to Love» og vært engasjert i «Make Roads Safe»-kampanjen, «Zero Discrimination Campaign (UNAIDS) og var med på et «Live to Love» humanitært bistandsbesøk til Nepal i fjor.

Yeoh vil fortsette å være en frittalende pådriver for trafikksikkerhet sammen med sin partner Jean Todt fra Fédération Internationale de l’Automobile. Dette er en sak de begge har støttet i mange år.

Yeoh blir innlemmet i listen av UNDPs Goodwill ambassadører som inkluderer den spanske skuespilleren Antonio Banderas, den amerikanske skuespilleren Connie Britton og den japanske skuespilleren Misako Konno; samt fotballegendene Didler Drogba, Iker Casillas, Ronaldo, Marta Vieira da Silva og Zinedine Zidane.

For mer informasjon

Trygve Ølfarnes 
Deputy Director 
trygve.olfarnes@undp.org
+47 94156028

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt