HKH Kronprins Haakon forlenger Goodwill-ambassadøravtale med UNDP

04.mai.2016


HKH Kronprins Haakon fornyet i dag en avtale med FNs utviklingsprogram (UNDP) om å fortsette som Goodwill-ambassadør for organisasjonen i ytterligere to år, fram til mai 2018. I denne rollen vil HKH Kronprinsen bistå UNDP i deres arbeide med å utrydde fattigdom, innenfor rammen av bærekraftsmålene.

I 2003 ble Kronprinsen utnevnt til Goodwill-ambassadør for UNDP med et særlig fokus på FNs tusenårsmål og arbeidet med å halvere fattigdom innen 2015. I kraft av denne rollen har han besøkt en rekke land, blant andre Timor-Leste, Haiti, Nepal, Tanzania, Kambodsja, Sierra Leone, Guatemala, Burundi, Mongolia og Botswana.

UNDP-sjef Helen Clark sier at HKH Kronprinsen, grunnet hans sterke engasjement for globale utviklingsspørsmål, «vil være en overbevisende forkjemper for UNDPs arbeid for å utrydde fattigdom».

Clark sier videre at Kronprins Haakon vil bidra til å øke bevisstheten og støtten for målet om å utrydde fattigdom og «vil hjelpe UNDP å sende et sterkt budskap som vil nå  mennesker over hele verden».

For mer informasjon

Trygve Ølfarnes 
Deputy Director 
trygve.olfarnes@undp.org
+47 94156028

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt