UNDP-sjef Helen Clark på utdelingen av Business for Peace Award: - Privat sektor er avgjørende for å oppnå bærekraftig økonomisk vekst og utvikling

09.mai.2016

Prisvinner Sarah Beydoun og Helen Clark. Foto: Eivind Oskarson (UNDP).

For første gang var det i år en norsk bedriftsleder blant de tre vinnerne av Business for Peace Award, en utmerkelse som gis til ledere som driver forretningsvirksomhet på en etisk og forsvarlig måte og som utgjør et godt eksempel for samfunnet.

Årets norske vinner, Tore Lærdal, er sjef for Laerdal Medical, et selskap som produserer førstehjelps- og gjenopplivingsutstyr. Gjennom stiftelsen Laerdal Global Health bidrar bedriften til at kvinner i fattige land mottar bedre fødselshjelp. Målet er å hjelpe 500.000 kvinner årlig innen 2020.

De andre vinnerne var Sarah Beydoun fra Libanon og Dr Jennifer Nkuene Riria fra Kenya. Beydoun står bak selskapet Sarah’s Bag, som gir marginaliserte libanesiske kvinner en mulighet til å skaffe seg verdifull arbeidserfaring. Dr Riria er sjef for Kenya Woman Holding og Kenya Woman Microfinance Bank, som over en periode på 20 år har gitt lån til 1.5 million vanskeligstilte kvinner.

Business for Peace Award ble delt ut for tiende gang under en seremoni i Oslo rådhus 3. mai. 

FNs utviklingsprogram (UNDP) er en av hovedsamarbeidspartnerne til Business for Peace Foundation, som står bak prisen. UNDP-sjef Helen Clark var derfor hovedtaler under årets prisutdeling. I talen la Clark vekt på at privat sektor må spille en mer aktiv rolle for å bidra til bærekraftig økonomisk vekst og utvikling. Hun trakk blant annet fram vaksinealliansen GAVI, et samarbeid mellom offentlige myndigheter, næringsliv og sivilt samfunn som har bidratt til å redde millioner av liv verden over.  

Les hele talen til Helen Clark HER

I år oppfordret Business for Peace Foundation næringslivsledere verden rundt til å signere et løfte om å arbeide for nå de nye bærekraftsmålene. Løftet har allerede blitt signert av Sir Richard Branson og Unilever-sjef Paul Poleman, og ble overlevert stastminister Erna Solberg under en seremoni på Nobels Fredssenter.

For mer informasjon

Trygve Ølfarnes 
Deputy Director 
trygve.olfarnes@undp.org
+47 94156028

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt