Social Good Summit - Bærekraftsmålene fordrer innovasjon

18.okt.2016

Mandag 19 september inviterte UNDP og Verdens Beste Nyheter til Social Good Summit, en konferanse om innovasjon og digitale løsninger for å møte vår tids største globale utfordringer. Arrangementet gikk av stabelen nesten ett år etter at de 17 bærekraftsmålene ble vedtatt i FNs generalforsamling. De oppmøtte studentene kunne få høre om bedrifters erfaringer med bærekraftsmålene og hvordan de jobbet med dem mot en bedre framtid.

Utveksling av ideer skaper de beste løsningene

Anna Kirah var kveldens første taler, og gav eksempler på hvordan hennes bedrift, Design Without Borders, jobbet med småbedrifter i Uganda, hvor design spiller rollen som problemløser.

«Nøkkelen til vår fremgang er at vi bygger videre på kapasiteter og erfaringer som allerede finnes i lokalsamfunnene. Hvor de beste løsningene er resultatet av ideer som utveksles» Hun kunne vise til prosjekter som reorganiserte bedrifter ved hjelp av erfaringene til de ansatte.

Bærekraftsmålene – ett nytt språk

Videre kom Emil Eike opp til talerstolen, som kommersiell direktør for Flytoget. Eike hevdet at klimaforandringer, sosiale utfordringer og ulikhet presenterer muligheter for en bedrift til å ta tak i sin del av ansvaret. Det blir en ny måte å tenke på. For alle blir påvirket, og det er en realitet bedrifter må anerkjenne. Flytoget har tatt i bruk bærekraftsmålene som et nytt språk å styrke varemerket Flytoget på. 

Deltakelse i den digitale økonomien

Tredjemann ut var Professor Josef Noll, grunnleggeren av Basic Internet Foundation. Noll ønsker gratis enkelt inofrmasjonsnett til alle. Organisasjonen har medvirket i prosjekter i Kinshasa hvor de ønsker å etablere tilgang til et informasjonsinternett. Noll kunne forklare at de kun trengte 2,5 % av båndbredden som er tilgjengelig, om den bare fyltes med informasjon og ikke streaming. Han argumenterte for en ny tilnærming om vi skal gi dem uten tilgang til internett innpass, slik at de og kan delta i den digitale økonomien. Ulikhet koster for mye. 

Med oss som moderator var Stine Lise Hattestad Bratsberg fra Pure Consulting, et PR byrå som hjelper bedrifter med å anvende bærekraftsmålene som et verktøy i sine ansvarlige strategimodeller.

 

For fremtidige arrangement følg oss gjerne på Facebook og Twitter.

 

 

 

For mer informasjon

Trygve Ølfarnes

Deputy Director

trygve.olfarnes@undp.org

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt