Nigeria og Tsjadsjøen: Nødhjelp må til, men løser bare en del av problemene

01.mar.2017

54 prosent av de tvunget fordrevne i nordøstlige Nigeria er kvinner. Deler av UNDPs håndtering av krisen er å gi ferdighetstrening til kvinner. Foto: UNDP Nigeria

 

Av Abdoulaye Mar Dieye, Assisterende generalsekretær og regional direktør for Afrika i UNDP, FNs utviklingsprogram. Opprinnelig publisert i Bistandsaktuelt.

 

Krisen som utspiller seg i Nigeria og områdene rundt Tsjadsjøen har i stor grad blitt oversett, og konsekvensene kan påvirke sikkerheten, økonomien, miljøet og hele statsapparatet i Nigeria, Kamerun, Niger og Tsjad. Over 10,7 millioner mennesker har et desperat behov for humanitær bistand, men nødhjelp er ikke det eneste behovet i regionen.

 

For å unngå at landene i området rundt Tsjadsjøen faller tilbake i en liknende krise i fremtiden, trenger vi en helhetlig tilnærming. Langsiktige utviklingsbehov må kombineres med tradisjonell nødhjelp, og dermed minske gapet mellom utviklings og humanitær bistand. Ingen enkeltorganisasjon har kapasitet til å løse denne krisen alene, derfor trenger vi et samarbeid mellom ulike aktører for å ta i bruk vår kollektive ekspertise. UNDP står klar til å samarbeide med alle aktører for å iverksette denne visjonen.

 

Les hele debattinnlegget på Bistandsaktuelt sine nettsider.  

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt