Achim Steiner tiltrer som administrator for FNs utviklingsprogram

19.jun.2017

I dag tiltrer Achim Steiner som administrator for UNDP. Foto: David Fisher/Oxford Martin School

FNs utviklingsprogram (UNDP) ønsker i dag Achim Steiner velkommen som organisasjonens nye leder for en periode på fire år. Steiner etterfølger Helen Clark.

 

Steiners utnevnelse som UNDPs leder ble bekreftet av FNs generalforsamling 19. april, etter at hans nominasjon ble lagt frem av generalsekretær António Guterres.

 

UNDP arbeider i 170 land og områder verden rundt for å bekjempe ekstrem fattigdom, styrke godt styresett, og å håndtere og forebygge kriser.

 

Steiner vil også lede FNs utviklingsgruppe (UNDG), hvor 32 FN-fond, programmer, særorganisasjoner og andre organer jobber sammen for å skape bærekraftig utvikling.

 

Etter at hans nominasjon var bekreftet, uttalte Steiner at han var beæret av generalsekretærens beslutning om å utnevne han som UNDPs neste administrator, og takknemlig overfor den tilliten medlemslandene uttrykte i FNs generalforsamling.

 

”Jeg ser frem til å jobbe med UNDPs ansatte og FNs medlemsland for å fortsette kampen mot fattigdom, beskytte planeten og styrke fred og rettferdighet verden over”, sa Steiner.

 

Steiner er anerkjent for sitt globale lederskap innen bærekraftig utvikling, internasjonalt samarbeid og globalt diplomati gjennom nesten 30 år. Steiner er en forkjemper for bærekraftsmålene, og behovet for et nyskapende globalt samarbeid for å nå den ambisiøse 2030-agendaen. 

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt