Vi søker nominasjoner til Business for Peace Award 2018

04.okt.2017

Vinnere fra tidligere år. Fra venstre: 2017 Durreen Shahnaz, Impact Investment Exchange (IIX) 2016 Jennifer Nkuene Riria, Kenya Women Holding 2017 Harley Seyedin, Allelon Energy Partners 2017 Murad Al-Katib, AGT Food and Ingredients Inc. 2016 Sarah Beydoun, Sarah's Bag

Oslo, 4. oktober – UNDP og Business for Peace Foundation søker nominasjoner til neste års Business for Peace Award. Den prestisjefylte prisen deles ut hvert år i mai i Oslo rådhus, og gis til fremragende bedriftsledere som driver suksessfull forretningsvirksomhet på en bærekraftig og etisk forsvarlig måte. Nominasjonsprosessen har allerede startet, og er åpen til 21. november. 

Den første prisutdelingen ble holdt i Oslo i 2009, og vinnerne ble valgt av en komité bestående av tidligere Nobelprisvinnere i fred og økonomi. Prisen er en internasjonal hederspris, hvis hensikt er å gi en utmerkelse til bedriftsledere og entreprenører som har oppnådd fremragende resultater gjennom etisk og forsvarlig virksomhet og verdiskaping for både næringsliv og samfunn. 

UNDP og Business for Peace Foundation har begge viktige roller i å fremme bærekraftige forretningsmodeller og bedrifter og organisasjoners samfunnsansvar. Å anerkjenne slike prestasjoner oppmuntrer til ytterligere etisk forretningspraksis og understreker privat sektors essensielle rolle i oppnå bærekraftsmålene. UNDP mener det gagner privat sektor å investere i implementering av bærekraftsmålene. 

Vinnerne velges av en uavhengig komité gjennom en global nominasjonsprosess som inkluderer stiftelsens globale partnere: UNDP, Det internasjonale handelskammer (ICC) og FNs Global Compact. Juryen består blant annet av Shirin Ebadi, advokat og menneskerettsaktivist; Leymah Gbowee, fredsaktivist som bidro til å få slutt på den liberiske borgerkrigen i 2003; og Eric Maskin, Adams University-professor ved Harvard. 

UNDP oppfordrer til nominasjoner av kvalifiserte bedriftsledere som 1) er rollemodeller for samfunnet og kolleger, 2) skiller seg ut som forkjempere for ansvarlig og etisk forretningspraksis, og 3) har tillitt fra sine aksjonærer. 

Tidligere vinnere inkluderer Elon Musk (Tesla og SolarCity), Paul Polman (Unilever) og Sarah Beydoun (Sarah’s Bag). 

Fristen for å nominere kandidater er  21. november 2018 på nettsiden til Business for Peace. Vinnerne presenteres i Oslo Rådhus 16. mai 2018.  

Business for Peace er en global stiftelse basert i Oslo. De har til hensikt å forandre begrepet ”suksess” i en forretningskontekst ved å promotere en oppdatert form for kapitalisme. Mer informasjon om Business for Peace finner du her.

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt