Kronprinsen besøker Colombia 12-14. februar for å støtte arbeidet til FNs utviklingsprogram (UNDP), samt landets innsats for å fremme fredsbygging og bærekraftig utvikling.

Bogotá, 11. februar 2019: UNDPs goodwill-ambassadør H.K.H Kronprins Haakon vil besøke Colombia 12-14. februar for å lære mer om landets fremgang innen bærekraftig utvikling og 2030-agendaen. Colombia, som signaturland, har deltatt aktivt i utformingen og gjennomføringen av bærekraftsagendaen.

I løpet av besøket vil kronprinsen se på sammenhengen mellom landets fredsprosess og bærekraftsmålene, noe som symboliserer en historisk anledning til å minske ulikhetene innad landet. Han vil i tillegg lære mer om fremgangen i landets fredsprosess, samt nye muligheter for fredsbygging. Kampen mot klimaendringene og forebygging av avskoging vil også stå sentralt.

Kronprinsen vil møte med representanter for myndighetene, offentlige institusjoner og sivilsamfunnet, inkludert medlemmer av kvinneorganisasjoner, forkjempere for menneskerettigheter, sårbare lokalsamfunn som har blitt rammet av klimaendringer, tidligere FARC-medlemmer, og andre som har opplevd krig og konflikt.

Kronprinsen har vært UNDP-ambassadør siden 2003. Hans rolle i Colombia er å promotere arbeidet for bærekraftig utvikling, spesielt med hensyn til utrydding av fattigdom, klimaendringer, og fredsbyggende arbeid.

***

Kontaktinformasjon: Trygve Ølfarnes, UNDPs nordiske kontor, trygve.olfarnes@undp.org, tlf: 401 01 305

 

UNDP Rundt om i verden

Du er her UNDP Norge Representasjonskontor
Gå til UNDP globalt